Opbouw luchthal

Bekijk hieronder hoe de luchthal ieder jaar weer opgebouwd wordt.

De hal wordt eind september van elk jaar opgebouwd. Dat is een klus die zonder de medewerking van een vaste groep vrijwilligers in 3 dagen gebeurt. Overdag wordt er door een groep van 12 tot 16 man gewerkt aan het ontruimen van de banen en het voorbereiden van het uitrollen van het zware haldoek. Op de 2e dag zijn ’s avonds ruim 40 vrijwilligers nodig om het zware doek en kabelnet op de plaats te krijgen.

De volgende dag is het dan weer aan de kleine groep om bij het inblazen van de lucht te controleren of het doek en het net zich goed gaan “zetten”. Daarna wordt dan de hal weer ingericht en kan er na 3 dagen weer worden gespeeld.

En dan, rond eind maart van het volgende jaar, moet de hal weer worden afgebroken. Daarvoor is dezelfde inzet van vrijwilligers weer nodig.

Inderdaad, een hele klus. Daarom horen we ook vaak de vraag waarom we de hal niet laten staan. Het antwoord daarop is heel simpel; Bij een buitentemperatuur van 16 graden of hoger wordt het in de hal te warm om te tennissen.

Door op een foto te klikken krijg een grotere afbeelding te zien.