Het park

Aanleg padelbanen

13 februari 2023.
Medio vorig jaar, 2022, is begonnen met de aanleg van 3 padelbanen. Dat dan naast de al bestaande 2 banen. Om dit te realiseren is de tennisbaan nr 8 opgeofferd. Na wat tegenslagen bij de levering en weersomstandigheden ging de aanleg niet zo snel als gehoopt. in de laatste week van 2022 zijn d banen “kaal” opgeleverd. Dat wil zeggen dat de wanden en de vloer klaar zijn. De instrooi van het zand moest wachten op enkele dagen droog weer.

Vandaag was het dan eindelijk zo ver dat het zand ingestrooid kon worden.De mannen van de onderhoudsploeg, Gerard Peters, Herman Lohuizen en Marcel Eppink. Voor deze gelegenheid aangevuld met Sieger Postma. (sinds vorig jaar behalve secretaris van de stichting nu ook erelid van de vereniging)

Hiernaast  Gerard  en  Marcel  bezig om het  zand  te  verdelen.  En  ik  kan  je  laten weten dat  het  geen  licht  werk  was.

 

 

 

 

 

 

 

 


Het tennispark aan de Oude Almeloseweg 3 in Oldenzaal is eigendom van de Stichting Tenniscentrum Oldenzaal.
Het park kwam, in 2006, tot stand na een initiatief vanuit de tennisvereniging Quick. QuickTennis stond, in 2005, voor een min of meer gedwongen verhuizing van de Matenstraat naar een overtollig voetbalveld van de VV Oldenzaal.

Vanuit dat initiatief werd ook de stichting opgericht die het park zou gaan beheren. In 2005 is begonnen met de aanleg van het 12 banen tellende park. Op de 12 banen liggen 2 verschillende soorten toplaag. Er zijn 8 banen voorzien van een Tennisforce-toplaag en 4 banen met SmashCourt. Op alle banen kan zomers en ’s winters worden gespeeld.

QuickTennis is vanaf dat eerste moment de hoofdhuurder. Leden van QuickTennis kunnen op vertoon van hun ledenpas gedurende het gehele jaar buiten tennissen.

Om het mogelijk te maken om ’s winters op het eigen park door te kunnen tennissen is bij de aanleg van het park voorzien in de overkapping van 4 banen (de SmashCourt banen). Van 1 oktober tot 1 april staat er over die banen een grote luchthal.
Het gebruik van die banen binnen de genoemde periode is voor iedere tennisliefhebber mogelijk. Het gebruik is niet gebonden aan een lidmaatschap van een tennisvereniging. Voor het gebruik van die banen kan een baan voor éénmalig gebruik worden gereserveerd maar ook voor een heel seizoen of een gedeelte daarvan. Zie hiervoor de informatie op de baanhuurpagina’s in het menu hiernaast.

Voor het reserveren van onze banen maken wij gebruik van het reserveringsprogramma van Baanhuur.nl.