AA Handleiding bardienst

Allereerst hartelijk dank voor je hulp bij de barbezetting van vanavond!!!! Onderstaand vind je puntsgewijs en alfabetisch de aanwijzingen opdat je er gemakkelijk een gezellige avond van kunt maken. Overigens hopen we dat jijzelf en anderen een fijn verblijf in ons clubgebouw hebben.

Onderwerpen:

 1. Bij opening
 2. Koffiemachine
 3. Kassa en pinautomaat
 4. Voorraden
 5. Vaatwasser
 6. Frituur
 7. Tosti’s
 8. Magnetron
 9. EHBO
 10. Bridgeclubs
 11. Hekken

 

 

 

 

 

 

Afsluiten kantine: de 5 sloten moeten weer op de voorraadkasten. Verder moet de deur van de keuken én van de kantine met de druppel gesloten worden. De opbrengst van de avond aan papiergeld doe je in een daarvoor bestemd plastic-tasje. (liggen op de bar) Ook het volledig ingevulde barformulier doe je in dat tasje. Tasje doe je in de kluis. Deze bevindt zich in de werkkast. (tegenover de toegangsdeur van het gebouw.) Zie hiervoor de zgn. “Stappenlijst”. De beveiligingsdienst komt na jouw vertrek om het alarm in te schakelen en de buitendeur af te sluiten. De barsleutels die eerder vanavond hebt opgehaald breng je nu terug naar het muurkastje bij de Shell. Bovenin werpen. Je hebt de sleutel van het kastje daarvoor niet nodig. 

Borrelmix/pinda’s : om het gezellig te maken is het aan te bevelen om op elke tafel waar DRANK wordt genuttigd iets lekkers neer te zetten. Als er keuze is kun je vragen of ze liever pinda’s of japanse mix wensen. Let op: niet onbeperkt blijven bijvullen. 

Bijvullen drankvoorraad: Een taak van de bardienst is het bijvullen van de drankjes in de koelkastjes. Bijgevuld moet worden uit de koelcel in de bijkeuken. Aanvullen door nieuwe flesjes achterin te zetten!

EHBO :  de volgende middelen staan ter beschikking:

 • AED (defibrillator in geval van hartproblemen)- Toestel hangt bij de deur naar de padelbanen. Bel het vermelde 06 nummer voor een openingscode!EHBO-dozen – Een uitgebreide middelenkoffer vind je onder in de bar onder de kopjes. Ook is er 1  in het invalidentoilet. Deze bevindt zich rechts voor de deur naar de kantine. 
 • Rolstoel – Invalidentoilet
 • Draagbaar – Invalidentoilet
 • Branddeken –  Hangt in de keuken naast de brandblusser.
 • Brandblusser – Hangt in de keuken naast de verbandtrommel.
 • Verbandtrommel – (Kleine) hangt in de keuken. Een grotere onder in de bar.
 • IJspakking – Deze, droogijs, liggen op de grote verbanddoos onder in de bar. (onder het vak met kopjes) In de vriescel liggen er ook.

Kassa: zie ook de handleiding die achter de kassa hangt.

Álle consumpties moeten in de kassa worden aangeslagen, ook de gratis consumpties van de bardienst (alles met mate natuurlijk!). Hiervoor moet er “op rekening” en dan op ‘bardienst’ worden gedrukt. Altijd ná het ingeven van de consumpties op ENTER drukken. Ook consumpties van trainer of bestuur aanslaan ‘op rekening’.

Aan het einde van de avond moeten alle rekeningen zijn betaald.

 Tussenrekening:
Voordat een gast een “Tafel” wil afrekenen wil hij/zij graag weten wat er is verbruikt. Hiervoor kun je een zgn. “Tussenrekening” aanmaken. Dit is een kassabon zonder dat daarop direct wordt afgerekend. 

 Deze bon maak je aan door het tafelnummer aan te klikken en vervolgens de toets “Tussenrekening. 

Kassabon Er wordt niet  van elke verkoop een kassabon aangemaakt. Wil gast toch een bon; druk dan op de toets “Papieren bon”, rechts op het scherm.

Rekening splitsen: Wil gast een rekening “splitsen” dan doe je dat als volgt:

Voorb: rekening bedraagt 13,60. Gast 1 wil daarvan € 10,00 pinnen, gast 2 het rest bedrag contant betalen.
toets in 10,00 en Pin; Gast1 betaald; toets vervolgens 3,60 in dan op Contant. Rekening is dan voldaan. 

Koffiekoekjes: iedereen vindt het fijn als er bij een kopje koffie/thee een koekje aangeboden word:. Een kleine moeite die zeker gewaardeerd wordt.

Radio:. De radio is met de rechterknop in het kastje links van het koffieapparaat te reguleren. Verder geen andere knoppen aanraken aub!!

Sleutels: Door de eerstgenoemde in de uitnodiging voor de dienst wordt de sleutel opgehaald bij het  Shell-station aan de Schipleidelaan. Let op! Je krijgt daar de sleutel van de sleutelkast welke buiten aan de muur hangt aan. Je neemt daar de barsleutels uit en brengt de sleutel van het kastje weer naar binnen.

De 5 kleine sloten van de voorraadkasten zijn met dezelfde sleutel te openen. De slotjes in het bakje (rechts van de deur naar keuken) leggen. Voor  het sluiten of openen van beveiligde deuren heb je de “druppel” nodig. 

TV: De afstandsbediening van LG werkt voor de t.v. Aan/uit knop zit aan de rechterachterzijde onderaan van het toestel.

In het zenderpakket is Ziggo Sport beschikbaar. Sportzenders vanaf kanaal 110.

Vaatwasser: graag alle kopjes en glazen in de professionele vaatwasser reinigen. De bediening spreekt voor zich: op groene knop drukken voor snel programma. 

Verlichting: zorg a.u.b. voor een aangename verlichting door de ronde draaiknoppen te bedienen. Liever iets te donker dan te fel. De sfeermakers zijn de theelichten: vandaar zou het fijn zijn als op elke tafel een brandend kaarsje staat.

                  

Je ontvangt voor je bardienst een vergoeding van € 15,00. Deze vergoeding wordt automatisch overgemaakt als de dienst naar behoren is verricht, d.w.z.:

 • Je hebt de taken van de takenlijst uitgevoerd. (die heb je bij je bardienstbevestiging ontvangen. Ook kun je nog eens na lezen. Er zit een exemplaar in de ordner met barbriefjes. Uittreksel uit de takenlijst:
 • Er  staat ’s morgens geen afwas meer in de kantine of keuken.
 • De vaatwasser is uitgepakt en kopjes en glazen zijn op hun plaats gezet. Begin dus vroegtijdig met opruimen. (mocht het onverhoopt later dan 23.00 uur zijn geworden dan mag de vaatwasser ook alleen ingeruimd zijn…) 
 • De vaatwasser is uitgeschakeld en de deur staat open.
 • De kratjes met lege flesjes staan in de bijkeuken opgestapeld.
 • De koelkastjes zijn bijgevuld en rolluiken zijn met de slotjes afgesloten.
 • Het bardienstformulier is volledig en juist ingevuld en samen met het papiergeld in het zakje in de kluis gedaan. € 20 aan papiergeld graag in de kassa laten en de lade openzetten.

Met dank voor je inzet en wel thuis.